Hvordan finne det beste stedet å bo basert på dine karriere- og livsstilsbehov

Hvor vil jeg bo? Hvor bør jeg flytte?

Dette er et spørsmål som mange stiller seg selv. Og det er ikke lett å svare på. Det er vanskelig å vite hvor du kan føle deg hjemme, og hvor du kanskje kan finne de beste mulighetene for din karriere eller din familie.

Beslutningen om hvor du vil bo er veldig personlig, og den vil avhenge av mange faktorer som arbeidet ditt, livsstilen din og budsjettet ditt.

For noen mennesker handler beslutningen om hvor de vil bo mest om å bedre deres livskvalitet og helse. For andre er det viktigere at man er nært nok jobb, eller kommer seg inn i den type miljø som får fart på ens karriere.

Enten du faller innenfor den første eller andre gruppen ovenfor, har vi her skrevet ned noen tanker som kan hjelpe deg med å finne det beste stedet å bo basert på dine karriere- og livsstilsbehov.

Trinn én – Definer livsstilsbehovene dine.

Det første trinnet for å velge det beste stedet å bo er å definere hvilke behov du har for din livsstil – for måten du ønsker å leve på, og hvordan du ønsker å føle deg i hverdagen. Trenger du et sted som er langt unna folk, eller vil du ha noen naboer rundt deg? Trenger du et sted som har mye naturlig lys, eller går det bra å være litt mer i skyggen av andre bygning?

Ønsker du kanskje å bo nært naturen, hvor du kan høre fuglene synge, og du kan gå rett inn i skogen for en liten spasertur? Vil du bo høyt oppe for utsikten det gir, eller er ikke utsikten så viktig? Har du barn eller planlegger å få det, og mener det vil være best å bo i et stille og trygt nabolag som har mange andre barn?

Trinn én handler om å finne ut hvilke hensyn som bør tas ut ifra hva som får deg og familien din til å trives best der dere bor.

Trinn to – Definer karrierebehovene dine.

Trinn to tar hensyn til karrierebehovene dine. Det beste stedet å bo for karriere er det som vil gi deg et støttende miljø og muligheter til å vokse. For mange er det også viktig å bo relativt nært jobben, slik at man ikke bruker mange timer på transport hver dag.

Hvis du skal velge hvor du skal bo basert på hva som vil være best for karrieren din, så vil svaret ofte være å flytte inn til storbyer hvor mulighetene ligger. Likevel har det blitt mer og mer vanlig for folk å sitte på hjemmekontor, og hvis det er tilfellet, så har det ikke like mye å si hvor du holder til.

Trinn to handler om å balansere livsstilsbehov med karrierebehov når du velger ditt nye hjem.

Trinn tre – Definer budsjettet ditt.

Et annet hensyn som må tas når man letter etter et nytt sted å bo, er budsjett. Spørsmålene nedenfor vil hjelpe deg å finne det beste stedet å bo for budsjettet ditt:

  • Hvor mye egenkapital har du, og hvor stort lån kan du få (og håndtere)?
  • Hva er dine aller største behov – hva er aller viktigst for deg i ditt nye hjem?
  • Leter du etter et nytt hus eller en leilighet?
  • Vil du bo i byen eller i forstedene?

Prisen og valgmulighetene vil variere basert på disse faktorene, og det er opp til deg å finne en god balanse, slik som du gjorde for livsstilsbehov og karrierebehov.

Trinn fire – Utforsk mulighetene.

Med et tydelig budsjett, og en visshet over hvilket type hjem du ønsker, er det på tide å endelig utforske mulighetene! Det finnes mange steder hvor du kan få inspirasjon.

Med Rubrikk.no sin liste over eiendommer til salgs finner du en komplett oversikt som kan hjelpe deg med å finne drømmehuset. Her får du informasjon om boliger i Norges største byer, og kan bruke en rekke filter for å tilpasse søkeresultatene til dine ønsker. Det fungerer mye som Finn.no, og er et svært nyttig verktøy.

Trinn fem – Ta spranget og flytt inn i ditt nye hjem.

Når du endelig har kjøpt ditt nye hjem, og er klar for å flytte inn, er det mye som skal fraktes. Flexistore.no har avdelinger i de fleste største byene, og kan bidra med flyttehjelp ved å hente tingene, lagre de i minilager til man er klar for å flytte inn, og så frakte de til den nye boligen.

Så, kort oppsummert, dette er tingene du bør gjøre for å finne det beste stedet å bo basert på dine karriere- og livsstilsbehov:

  • Definer livsstilsbehovene dine
  • Definer karrierebehovene dine
  • Definer budsjettet ditt
  • Utforsk mulighetene
  • Ta spranget og flytt inn i ditt nye hjem